379572_530828566937766_1112073837_n

Interviu: Tibi Marian (Project Manager Media Music Awards)

Tibi Marian, Project Manager Media Music Awards, explica de ce are evenimentul de la Sibiu o asemenea greutate in industria muzicala romaneasca si ne ofera cateva indicii despre cum va arata editia din acest an.

Prima editie a Media Music Awards, organizata in 2012, s-a bucurat de un mare impact in randul publicului, dar si in industria muzicala. Cei mai de succes artisti ai momentului au fost prezenti la Sibiu pentru a canta sau pentru a fi premiati. De ce considerati ca a avut un asemenea succes?

Intr-adevar din fericire prima editie a Media Music Awards s-a bucurat de un mare succes in primul rand pentru ca toata industria muzicala astepta o gala de premii transparenta si incontestabila. Datorita colaborarii cu Media Forest toata lumea a avut incredere in Media Music Awards. Sistemul de monitorizare Media Forest este folosit de ani buni.

Am remarcat ca, spre deosebire de alte gale de premii, ati preferat sa comprimati tot evenimentul in trei ore, timp in care au urcat pe scena exclusiv cei mai de succes artisti ai momentului. Nu a fost greu sa recurgeti la acest filtru? Pe ce criterii i-ati ales?

Alegerea artistilor care canta pe scena galei nu o facem noi ci casele de discuri, iar aici criteriile sunt transparente. Cat Music , Roton, Media Pro Music au posibilitatea sa propuna cate trei artisti, Music Expert doi artisti, iar Universal Romania un artist.

De asemenea, Primaria Sibiu , Media Forest si Kiss Fm au posibilitatea sa propuna cate un artist sa cante pe scena Media Music Awards. In ceea ce priveste durata evenimentului dorim ca aceasta sa fie de aproximativ trei ore pentru ca altfel s-ar diminua din calitatea acestuia. Asemenea premiilor etalon de afara pe scena trebuie sa cante un numar limitat de artisti si acestia sa fie cei mai difuzati din ultima perioada.

S-a comunicat si se stie acest lucru: la Media Music Awards sunt premiati cei mai difuzati artisti pe radio/TV/internet, pe baza rapoartelor intocmite de Media Forest, institutia care monitorizeaza toate difuzarile de acest tip. Este suficient pentru a elimina orice dubiu privind corectitudinea acordarii trofeelor?

Asa cum mentionam si mai devreme, majoritatea artistilor, a managerilor, a caselor de discuri  si a radiourilor din Romania foloseste deja de aproximativ trei ani sistemul Media Forest.

Asadar, este suficient pentru a elimina orice dubiu privind corectitudinea acordarii premiilor. Acuratetea rapoartelor Media Forest este la secunda. Daca un artist ar avea cu o secunda in plus fata de altul la categoria sa, ar lua el premiul.

Exista si alte cateva categorii care nu sunt acordate in baza difuzarilor, categorii precum Fans Like Award, care se face printr-o aplicatie speciala pe facebook, deasemenea cu o transparenta garantata de Facebook.

Media Forest, Kiss Fm, partenerul principal de pana acum, si Primaria Sibiu au posibilitatea sa acorde cate un premiu, conditia impusa de catre organizatorii Media Music Awards fiind ca acordarea si votarea acestor categorii de premii sa fie transparenta. In concluzie, Media Music Awards inseamna trasparenta si corectitudine.

Mai exista alte premii in Romania acordate pe baza difuzarilor radio/Tv/internet? Mai are cineva acces la rapoartele Media Forest in afara de Media Music Awards?

Putem afirma cu toata raspunderea ca nu mai exista deocamdata in Romania alte gale de premii muzicale care sa poata acorda premii pe baza difuzarilor. Unele sunt acordate de juriu, altele prin vot al  publicului. Media Music Awards sunt singurele premii acordate in baza difuzarilor de la radio si TV.

Asadar, aceste premii sunt date de radiourile si televiziunile muzicale din Romania care isi stabilesc play-listurile in functie de cerintele publicului. Organizatorii Media Music Awards nu au nici o influenta nici in acordarea premiilor, nici in stabilirea artistilor care performeaza  pe scena, acestia doar se ocupa de buna organizare a evenimentului si asigura confortul invitatilor.

Anul trecut, la Media Music Awards multi artisti au ales sa cante in premiera noile lor piese. Acestea au devenit apoi rapid mari hituri. Ma refer aici la “Cai verzi pe pereti” (Smiley), “Apa” (Loredana), “Amo” (Anda Adam), “Petre” (CRBL), “O stea” (Deepcentral), “K la meteo” (Andra). Putem vorbi de un fenomen ca artistii sa astepte evenimentul din acest an pentru a lansa noile piese?

Toate melodiile lansate la Media Music Awards au devenit mega hituri. Ne bucura acest lucru si ne confirma impactul pe care evenimentul l-a avut. A fost un caz mai rar intalnit la noi in Romania ca mai multe televiziuni sa transmita si sa retransmita evenimentul, ceea ce denota perceptia corecta a statiilor media asupra acestui eveniment.

Vrem sa se inteleaga foarte clar ca aceasta gala de premiere nu este nici a organizatorilor si nici a Media Forest-ului ci a caselor de discuri si a statiilor radio si tv care impreuna stabilesc cine este premiat si cine canta pe scena.

Media Music Awards pare si unul din cele mai mari evenimente mondene din Romania. Am vazut pe covorul rosu multe vedete de top, coborate din limuzine si care au vizionat show-ul de la mese, dintr-un cort exclusivist. Este pentru prima data cand se acorda o asemenea atentie invitatilor. La ce sa ne asteptam anul acesta?

Confortul invitatilor, protocolul si primirea acestora au fost prioritare pentru organizatori. Daca invitatii au batut atata drum ca sa ne onoreze cu prezenta era normal ca acestia sa fie rasplatiti pe masura. Este singura gala de premii muzicala din Romania care a beneficiat de asemenea un protocol si primire a invitatilor.

Va putem spune doar ca anul acesta o sa fie minimum 3  zone VIP iar organizarea acestora va avea loc la un nivel mult mai inalt. Anul acesta se va pune mai mult accent si pe momentul  covorului rosu, care va fi deasemenea transmis in direct. Puteti sa va asteptati la ceva foarte diferit anul acesta si ne asumam aceasta afirmatie. Fiecare editie a Media Music Awards este o provocare pentru noi.

Sursa: Agentia de Presa Mondena (http://www.agentiadepresamondena.com/media-music-awards-2013-cel-mai-mare-eveniment-muzical/)